NIEUWLEUSEN – Het Agnieten College begint maandag met de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten Scholierenverkiezingen. Afgelopen week presenteerden de deelnemende partijen zich met hun speerpunten. “De studenten kunnen op deze manier een signaal afgeven naar de verkiezingen op 20 maart”, laat de school weten. Dat meldt Vechtdal Centraal.

De campagne voor de Provinciale Staten Scholierenverkiezingen wordt 12 maart afgesloten met een groot verkiezingsdebat en een spel rond democratie in de Statenzaal op het Provinciehuis. Alle deelnemende partijen, die worden geleid door examenleerlingen van VMBO TL, worden op deze dag opgehaald met een speciaal gereserveerde bus van de provincie Overijssel.

 Het doel van de campagne is om jongeren bewust te maken van de provinciale politiek. Daarnaast laat het zien dat jongeren goed in staat zijn om de provincie op hun manier in te richten. Partijen die meedoen zijn PvdA, SP, GroenLinks, D66, CDA (lijstverbinding met CU) en PVV (lijstverbinding met VVD). 


Het Agnieten College Nieuwleusen roept andere scholen op om mee te doen met deze Provinciale Staten Scholierenverkiezingen.