Een blije boer en blije varkens (foto: RTV Oost / Jolande Verheij)

 

ARRIëN – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft volgens stichting Wakker Dier de beste modderpoel van het land? Welnu, dat is die van varkensboer Lauwrens Sterken uit Arriën. “Het is toch een erkenning voor hoe wij hier met de dieren omgaan”, vertelde de biologische varkenshouder tegen RTV Oost-journalist Jolande Verheij

De dieren hebben het prima naar de zin in de grote modderpoel onder de bomen, compleet met zandstrandje en ligweide. “Kijk eens hoe relaxed ze erbij liggen” zegt Lauwrens, wijzend naar de modderbadende varkens. “Ze zijn veel rustiger dan toen ze nog de hele dag in de stal zaten”, aldus de boer die vertelt dat de varkens de poel eigenlijk zelf hebben aangelegd. “Het begon met een klein poeltje maar al gauw wilden ze er met meer in, en dan gaan ze gewoon lekker met hun snuiten wroeten en graven, en nu is de poel al een heel stuk groter.” 

Het was voor het derde jaar op rij dat een modderpoel in onze provincie in de prijzen viel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in