(foto: NOS / NPO Radio 1)

 

BINNENLAND – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle was een van de tien idealisten die donderdag in de studio van Radio 1 aanschoof bij interviewer Frénk van der Linden om te praten over een fictief kabinet. De vijftiger mocht hardop dromen over de wetten en maatregelen die hij graag zou willen doorvoeren.

Zoals bekend streeft Snijders een streng drugsbeleid na. “Preventie zonder repressie is tandeloos, maar repressie zonder preventie eindeloos”, aldus de burgervader die pleit voor de legalisering van softdrugs. Op de vraag zou hij zou doen om de verharde drugscriminaliteit in Nederland aan te pakken, antwoordde hij: “Er moet 400 miljoen naar de lokale politie en justitie om criminaliteit tegen te gaan. De afgelopen jaren was er hier en daar wel sprake van een sporadische investering, maar die moet nu echt structureel worden.”

Het Radio 1-interview met Peter Snijders terugluisteren kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in