Peter Snijders (foto: gemeente Zwolle)

 

BINNENLAND – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is een van de tien idealisten die donderdag in de studio van Radio 1 aanschuift bij interviewer Frénk van der Linden om te praten over een fictief kabinet. De vijftiger mag hardop dromen over de wetten en maatregelen die hij graag zou willen doorvoeren. Woensdag was Pieter Broertjes te gast, de burgemeester van Hilversum. Hij ontpopte zich vooral als ‘minister’ voor Mediazaken.

Naast burgemeester van de Overijsselse hoofdstad is Snijders voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland waarin elf gemeenten zijn verenigd. Hij wordt gezien als crimefighter die de Zwolse drugswereld het vuur flink aan de schenen legt. Hij is echter realistisch genoeg om te beseffen dat de aanpak van de drugsproblematiek tijd kost, veel tijd, maar niks doen is in zijn ogen geen optie. 

Benieuwd naar wat Peter Snijders te vertellen heeft? Stem dan donderdag tussen 11.30 en 12.00 uur af op NPO Radio 1. Luisteren kan ook via de app van Radio 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in