Pieter Zandvliet neemt kunst op straat heel letterlijk (foto: Max van Olst / RTV Oost)

 

DALFSEN – Normaliter werkt hij op canvas in zijn atelier of maakt creatieve ontwerpen voor T-shirts of schoenen. Echter, kunstenaar Pieter Zandvliet uit Nieuwleusen hoefde niet lang na te denken toen er iets anders op zijn pad kwam: het pimpen van de lantarenpalen in het centrum van het dorp Dalfsen. “Die kunnen wel een beetje fleurigheid gebruiken”, aldus de geboren Rotterdammer die zich erg thuis voelt in het Vechtdal. 

De lantaarnpalen in het centrum staan uit het lood, zijn volgeplakt met stickers en niet bepaald een lust voor het oog. “We hoorden dat ze over een aantal maanden worden vervangen. Het leek ons toen erg leuk om deze palen nog eens te pimpen, zodat ze in de laatste maanden toch nog wat bekijks trekken”, zegt Willeke Lindenburg. Zij benaderde Pieter Zandvliet om de lantaarnpaal voor haar speelgoedwinkel op te knappen. “Al gauw wilden meerdere ondernemers meedoen.”

Vervangen

Ondanks het nieuwe uiterlijk van de lantaarnpalen blijven ze dus geen jaren meer staan. Ze worden in fases vervangen. Toch blijven de werken van Pieter nog wel even te zien. “Ik verwacht wel tot het einde van het jaar”, aldus de kunstenaar.

Dalfsen rocks

Op de lantaarnpaal die Pieter onder handen heeft genomen, zijn typische Dalfser plekken afgebeeld zoals de Zwevende Kei. “Daarnaast gebruik ik ook mijn eigen fantasie. Het wordt een mooi geheel.” Inmiddels hebben ook andere kunstenaars aangeboden om de lantarenpalen te pimpen.

“Het is een mooie samenwerking tussen ondernemers en lokale kunstenaars geworden. En we kunnen altijd nog kunstenaars gebruiken. Zij kunnen zich aanmelden op de site van Kunst om Dalfsen”, besluit een trotse Willeke.

(bericht van RTV Oost – Max van Olst)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in