OMMEN – Maxine Overweel is begonnen met het slijpen van de potloden. Zij volgt namelijk Viviane Rose op als stadsdichter in Ommen. “Dit is echt een fantastische kans. Een hele mooie eer”, aldus Maxine.

Met een gedichtenroute door Ommen nam Viviane Rose afscheid als stadsdichter. “Na twee jaar zit mijn tijd als stadsdichter erop”, vertelde zij eerder. “Het is een mooi moment om afscheid te nemen, want ik ben het meest trots op deze acht gedichten.”

Onzeker
Tijdens speciale gelegenheden, zoals de Ommer Bissingh, zal de nieuwe stadsdichter gedichten laten horen. Maar juist dat soort feesten zijn voorlopig afgelast. “Dat maakt het natuurlijk wel onzeker. Ik zou graag een evenement willen organiseren om gedichten voor te dragen, maar dat zit er nu gewoon even niet in”, vertelt Maxine die ook columns op Vechtdal FM gaat voordragen.

Mooie uitdaging
“Ik ga in ieder geval proberen om iets in de buitenlucht te op touw te zetten. Er komt in september een cultuurweek en we hopen daar iets te kunnen doen. Ik ga nu echt aan de slag om mensen te bereiken en dingen te gaan bedenken om over te schrijven. Dat is een hele mooie uitdaging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in