(foto: Jack Huygens)

 

DALFSEN – OUDLEUSEN – Overstromende dakgoten en regentonnen, straten als rivieren en riolen die al het regenwater met geen mogelijkheid konden verwerken. Hevig noodweer, vergezeld van striemende regen, weerlicht en gerommel in de wolken, hing zondagmiddag laat boven onze provincie en in het bijzonder boven Dalfsen en Oudleusen. Elders in het land, onder meer in Gelderland en Drenthe, ging het eveneens te keer. Voor een groot deel van het land gaf het KNMI code geel af.

Johan Mansier van het gelijknamige zalencentrum in Oudleusen stond het huilen nader dan het lachen. Het net verbouwde complex stond onder water. Overlast was er ook in de karakteristieke kerk in het chauffeursdorp aan de Hessenweg. Op de vloer stond bijna twintig centimeter water.

De parkeergarage onder supermarkt Albert Heijn in het Waterfront in Dalfsen liep deels onder, maar daar hadden de bezoekers van de grootgrutter maandag al geen last meer van. Op het industrieterrein zorgde de waterdruk op het dak van een van de productiehallen van koekjesfabriek Frijling aan de Wannestraat dat een muur het begaf.
In zorgcentrum Rosengaerde in het centrum van het dorp Dalfsen liep was er geen houden aan. Daar liep het water via de hoofdingang het pand binnen. Gangen en kamers stonden binnen een mum van tijd blank. Daarop werden de bewoners op de begane grond naar de eerste verdieping gebracht waar ze tijdelijk zijn gehuisvest. De volgende dag hebben personeel en vrijwilligers de begane grond zo goed en zo kwaad als het ging droog gemaakt. Dat er schade is ligt voor de hand. Wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar hun eigen kamer is nog niet bekend.
Dalfsenaar Thomas Klomp legde het noodweer vast met zijn camera. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Onderstaande eigen beelden, gemaakt in de Julianastraat in het dorp Dalfsen, spreken boekdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in