Henri Moes (links) in zijn element (foto: Facebook)

 

VECHTDAL – Onderweg voor het programma Expeditie Oost ging Pim Paalhaar op de koffie bij Henri Moes van Vechtdal NL, de immens populaire piratenzender van RTV Vechtdal. Weliswaar draait Henri legaal piratenmuziek, maar in zijn achtertuin priemt óók een illegale zendmast van dertig meter in de lucht. Midden in een woonwijk… Dus ja, Henri Moes is wel degelijk een échte zolderpiraat.

Wat is nu eigenlijk piratenmuziek? Welnu, daarover zijn de geleerden het eigenlijk niet eens, behalve dat het ‘onbekende’ levensliedmuziek betreft die (nog) niet is doorgebroken bij het grote publiek en daarom hoofdzakelijk op de illegale piratenzenders is te horen. Echter, een levenslied is niet per se piratenmuziek. Op het repertoire komen namelijk ook Duitse schlagers voor. Nee, piratenmuziek laat zich niet in een hokje stoppen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in