(eigen foto)

 

OVERIJSSEL – Na de recente mededeling van demissionair luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen dat de laagvliegroutes boven het Vechtdal richting Lelystad Airport weer van stal worden gehaald, gingen bij de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) alle seinen op rood. Opnieuw, want ruim vier jaar terug speelde deze kwestie ook al en zegde de minister na veel vijven en zessen toe het luchtruim te herzien.

Afgelopen week wisselden de woorden ongeloof en strijdbaar elkaar in rap tempo af. Leon Adegeest van HoogOverijssel en tevens voorzitter van de samenwerkende actiegroepen, heeft geen goed woord over voor de zwalkende koers van de politica die koste wat het kost vasthoudt aan de opening van het inmiddels omstreden vliegveld. Een rampzalig scenario voor het Vechtdal en Zwolle, alsmede de provincies Gelderland, Drenthe en Flevoland, want de vliegtuigen dalen boven Lemelerveld en gaan vervolgens met aanzwellend motorgeluid in glijvlucht richting Lelystad Airport. De negatieve effecten zijn niet gering: woonplezier en leefmilieu worden aangetast en de waarde van onroerend goed komt onder druk te staan.

Leggen de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen het hoofd in de schoot of kiest het platform voor de harde confrontatie? In onderstaand filmpje geeft Dalfsenaar Leon Adegeest tekst en uitleg over de te nemen stappen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in