DALFSEN – Het mag weer. Feestvierders kunnen weer tot diep in de nacht in de kroeg blijven en hoeven we niet weg uit een restaurant vanwege een vervroegde sluitingstijd. Toch zorgen alle versoepelingen bij horeca-eigenaren voor kopzorgen. Veel personeel heeft in de lockdown ander werk gevonden en dat zorgt voor tekorten op de werkvloer.

Ze hebben de zaak net verbouwd en zijn na de lockdown vol goede moed weer aan het werk gegaan, maar vanwege het personeelstekort was er bij Herberg De Witte Gans in Dalfsen geen sprake van een vliegende start. “In de keuken hebben we echt tekorten’, aldus eigenaresse Eveline Diks. “We staan met drie koks, waar we er eigenlijk vier of vijf willen hebben. De vacature staat al twee en een halve maand uit, maar er komt gewoon geen reactie op.”

En dus heeft Eveline een moeilijke beslissing moeten nemen. “We hebben besloten om een extra dag dicht te gaan. Daardoor kunnen we nieuwe werknemers een vierdaagse werkweek en een lang weekend aanbieden. Daarmee hopen we de onderscheidende werkgever te worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in