(foto: Hans Groenhuis)

 

DALFSEN – Enkele dagen nadat in een van de Zwolse stadsgrachten een eenogige otter werd gespot, dook afgelopen weekend in rivier de Vecht bij stuw Vechterweerd een bever op. Dalfsenaar Hans Groenhuis maakte unieke (film)beelden die hij deelt met Vechtdal FM. 

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta wist al eerder van de aanwezigheid van het waterzoogdier en volgt de verrichtingen van de bever op de voet. Het dier in kwestie is niet gezenderd. Bevers gedijen goed in ons land. In de uiterwaarden bij Zwolle huist sinds enkele jaren een beverfamilie en ook in de Vecht bij Hardenberg zijn de dieren inmiddels ingeburgerd.

Bevers eten uitsluitend vegetarisch; ‘s zomers kruiden, bloemen, jonge scheuten van waterplanten, grassen en wortels, alsmede takken, bast, bladeren en wortels van bomen en struiken. Kieskeurig zijn de dieren wel. De voorkeur gaat uit naar wilg, populier en ratelpopulier, ‘s Winters bestaat het menu voornamelijk uit boombast dat in de zomer wordt verzameld. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in