DALFSEN – Het verwachte tekort op de jaarrekening 2020 van de gemeente Dalfsen ‘valt enorm mee’.  Dit zegt wethouder Ruud van Leeuwen. “Onze verwachting was een tekort van tussen de 1,3 en 1,5 miljoen euro. Het is maar 150.000 euro geworden.”

Door: Rieks Folkerts

Als oorzaak geeft de wethouder aan dat geplande werkzaamheden niet uitgevoerd zijn. Tevens werd er minder beroep op de WMO-regeling gedaan. ”Er is minder gebruik gemaakt van de huishoudelijk hulp in een periode dat er maar één persoon bij je thuis mag komen. Mensen vragen dan minder snel om hulp en zijn zelf meer dingen thuis gaan doen. Ook is het tekort op jeugdzorg lager uitgevallen. De geplande werkzaamheden worden doorgeschoven en worden later uitgevoerd.”

Dat de kosten nu minder hoog zijn, betekent niet dat de toekomst er rooskleuriger uitziet. Volgens de wethouder komt de jaarrekening in 2025 tussen de 1,5 en 1,9 miljoen euro in de min.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in