Irma van der Mee legt de laatste tegel in de Lelystadse reeks (foto: RTV Flevoland) 

 

LELYSTAD – DALFSEN – Tot haar verrassing heeft Irma van der Mee, wederhelft van Arie, samen de beheerders van Huize Den Berg in Dalfsen, dinsdagochtend in de polderhoofdstad de laatste Lelystadse tegel TegenZinloosGeweld mogen leggen. Ruim twintig jaar geleden ontwierp zij de bekende stoeptegel met het lieveheersbeestje als symbool TegenZinloosGeweld. De steen schopte het zelfs tot over de landsgrenzen en ligt tevens voor het karakteristieke Louise Weissgebouw in Straatsburg waar het Europees Parlement zetelt. 

Irma was met een smoes naar het station gelokt. Als dank voor haar maatschappelijke inspanningen voor de stad mocht zij op de oversteekplaats tussen de rechtbank en het station de laatste tegel in de Lelystadse serie leggen. Dat gebeurde na een korte ceremonie waarbij familie, vrienden en waarnemend burgemeester Henry Meijdam aanwezig waren. RTV Flevoland maakte beelden.

Samen met Arie runde Irma bijna drie decennia lang restaurant Kip & Ei Dubbel-Op in respectievelijk Lelystad en Almere en zette zich daarnaast in voor talloze goede doelen. Sinds begin dit jaar beheert het echtpaar Landgoed Huize Den Berg in Dalfsen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in