NIEUWLEUSEN – “Het is zeker een spannende tijd. Die examenperiode is altijd bijzonder”, aldus directeur Tineke Meijerink van het Agnieten College in Nieuwleusen. In de sporthal staan tientallen tafels, voorzien van een woordenboek, op anderhalve meter met elkaar. Maandagmiddag werd afgetrapt met het examen Nederlands.

 

Waar het normaal gesproken toch een beetje gek is om in de sporthal aan een tafeltje te zitten, is het voor de leerlingen van het Agnieten College de gewoonste zaak van de wereld. “Eigenlijk hebben de examenleerlingen het hele jaar les gehad in de sporthal. Ze hebben ondanks corona een goede voorbereiding gehad op hun examen.”

Coronabesmetting
Toch kan het gebeuren dat een leerling zijn of haar tentamen door een positieve test niet kan maken. “Afgelopen vrijdag kreeg ik een telefoontje met het bericht dat een leerling positief getest was. Erg vervelend natuurlijk, maar daar kan je niets aan doen.” De betreffende leerling moet de gemiste examens halverwege juni inhalen.

Gelijk naar huis
Om de kans op besmetting tijdens de examens zo klein mogelijk te maken, heeft de school enkele maatregelen getroffen. Op de vloeren zijn looplijnen aangegeven, zijn de tafels extra ver uit elkaar gezet en moeten ze na het examen direct naar huis. “De ervaring leert dat leerlingen graag even napraten na de toets. Heel erg begrijpelijk natuurlijk, maar helaas kan dat dit jaar niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in