(foto: gemeente Dalfsen)

 

DALFSEN – Het versteende plein voor het gemeentehuis in Dalfsen heeft plaatsgemaakt voor een mix van groen, verharding, mooie zichtlijnen en twee houten banken. Vanaf de straatzijde meandert het pad lichtjes ophoog naar het raadhuis en is daarmee niet langer een barrière voor mindervaliden. Voor hen zijn dichtbij de ingang tevens twee ruime parkeerplekken gerealiseerd. Een prettige toevoeging is ook de vrij toegankelijke fietsenstalling. Daarmee komt hopelijk een einde aan de lukraak geparkeerde tweewielers in het Waterfront en bij theater De Stoomfabriek. “Ïk ben de politiek ingegaan om drempels weg te nemen en kijk nu eens”, aldus  wethouder Andre Schuurman die trots het eindresultaat bewondert.

In bijzijn van voorzitter Fietje de Vries – van der Grift van het Gehandicaptenplatform Dalfsen, een handjevol genodigden en wethouder Schuurman, verrichtte voormalig minister van gehandicaptenzaken Rick Brink woensdagmiddag de officiële opening. “Rolstoelgebruikers kunnen nu moeiteloos op eigen kracht naar boven hoepelen”, aldus Brink die de gemeente roemde vanwege de intensieve samenwerking met diverse platforms voor en tijdens de herinrichting van het plein dat nu inclusief en duurzaam is.

Sinds de ingebruikname in 2008 zorgde het plein voor de nodige kopzorgen. Verzakte en verbrokkelende tegels, een te steile hellingbaan en een lift die het meer niet deed dan wel. Omdat pappen en nathouden geen optie was, besloot de gemeente het plein met instemming van de raad rigoureus te laten aanpakken. Toekomstbestendig en duurzaam zijn de toverwoorden en dat heeft zo zijn prijs: 350.000 euro. Bureau Mien Ruys nam het ontwerp voor de inrichting voor zijn rekening, terwijl aannemer NTP uit Hattem de klus met lokale en regionale partijen klaarde, waaronder Pekkeriet. Input was er onder meer van VVN, het Platform gehandicapten, Plaatselijk Belang en de Vrienden van Dalfsen.

Overigens krijgen de natuurstenen tegels een tweede leven. Ze worden hergebruikt in de wijk Oosterdalfsen.

(eigen foto’s)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in