Afkomstig uit Amersfoort, vakantievierend in Lemelerveld en genieten op het terras van De Zeven Deugden in Dalfsen  (eigen foto)

 

VECHTDAL – En toen was hij daar: de dag die leek alsof hij nooit zou komen of woorden van gelijke strekking. 28 April 2021 gaat de geschiedenis in als de dag van het terras. Blijdschap bij publiek en horecaondernemers alom. Het kon en mocht weer. Bij Robert Lans van Nikki’s in de luwte van de grote kerk was geen stoel onbezet en dat gold ook voor het zonnig gelegen terras van De Zeven Deugden bij de Blauwe Bogen Brug. Sacha de Vries van de uitspanning bij de brug is blij. “Eindelijk mag het weer. Van niks naar koffie to go met wat er bij naar bedienen op het terras. Fijn dat het weer kan!”

Uit Ommen en de rest van het Vechtdal komen soortgelijke geluiden. Ook daar waren de terrassen flink in trek. Wielrenners, motorrijders, wandelaars en inwoners streken neer om te genieten van het voorjaarszonnetje en een lekker glas of een kopje koffie of thee met al dan niet huisgemaakt gebak. Hopelijk is de versoepeling de opmaat naar meer, openstelling van de restaurants, brasserieën en cafés. Dat hangt wel samen met het aantal besmettingen.

Het terras van De Zeven Deugden (eigen foto’s)
Het terras van Nikki’s op het Kerkplein (eigen foto’s)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in