De passage uit de notulen van de ministerraad

 

BINNENLAND – Wie de inmiddels vrijgegeven notulen van de ministerraad napluist komt ook een passage tegen over de scherpe oppositierol die twee woordvoerders van de coalitiefracties CDA en D66 in 2019 innamen tijdens het Tweede Kamerdebat over het CBR. Het gaat om Maurits von Martels uit Hessum en Middelburger Rutger Schonis, al worden zij niet bij naam genoemd. Vergezeld van de woorden ‘dit gaat over ons’ stuurde het Zeeuwse oud Kamerlid Von Martels de passage uit de notulen toe.

Maurits von Martels tilt er niet te zwaar aan aangezien hij zich – net als zijn D66-collega – nooit heeft willen profileren. “De zaak ging ons aan het hart. Het CBR kampte met enorme vertragingen rond het verlengen van rijbewijzen voor ouderen en beroepschauffeurs en ook de wachttijden voor praktijkexamens rezen de pan uit. Rutger en ik hebben ons daar hard voor gemaakt en uiteindelijk heeft dat geleid tot de Europese coulanceregeling zodat mensen in ieder geval de weg op konden.” Overigens had het oud Kamerlid uit Hessum eerder verwacht dat aandachttrekkende zaken als asbest en PFAS de notulen van de ministerraad zouden hebben gehaald. Tot soms lichte ergernis van de verantwoordelijk minister beet hij zich daarin vast en niet zonder succes.
Vorige maand nam de melkveehouder na vier intensieve jaren afscheid van de landelijke politiek. Inmiddels is hij een vraagbaak voor nieuwe politieke landbouwwoordvoerders met weinig praktische kennis. Op zijn melkveebedrijf geeft hij ze graag een stoomcursus. Wat betreft het formeren van een nieuw kabinet hoopt Maurits von Martels dat er op korte termijn stappen worden gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in