Een poster op het raam van het Oude Station in Dalfsen. Ook daar gaat het terras aan het spoor woensdag 28 april open. (eigen foto)

 

VECHTDAL – De dag die leek alsof hij nooit zou komen of woorden van gelijke strekking. Menig horecaondernemer had er een hard hoofd in of de terrassen de dag na Koningsdag wel open zouden mogen, maar het gaat toch echt gebeuren. Tot vreugde van publiek en ondernemers, waaronder Hans van Lingen van De Herberg in Ommen die hoopt dat dit het begin is van iets moois. “Persoonlijk ben ik wel blij met deze kleine versoepeling omdat we in ieder geval weer iets kunnen en ons gezicht kunnen laten zien”, zegt hij.

Marco de Vries van Brasserie de Zeven Deugden in Dalfsen nam ruim anderhalve maand geleden het initiatief om posters te laten maken met teksten die niks aan de verbeelding overlieten: ‘Genoeg is genoeg, bijna te huur’ en ‘Binnenkort horecamuseum’. De pamfletten fleurden veel ramen van horecaetablissementen in Dalfsen op. De nood was en is hoog en veel bedrijven hebben het loodzwaar. Hopelijk is de openstelling van de terrassen de opmaat naar meer, openstelling van de restaurants, brasserieën en cafés. Dat hangt wel samen met het aantal besmettingen.
Woensdag een foto-impressie van de terrassen in Dalfsen.
Nikki’s in Dalfsen op het Kerkplein (eigen foto)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in