(foto: Provincie Overijssel)

 

BINNENLAND – Met een zogenoemde zienswijze hebben de provincie Overijssel en negen gemeenten (waaronder Dalfsen, Ommen en Zwolle) bezwaar aangetekend tegen het verlenen van de natuurvergunning voor Lelystad Airport door demissionair Landbouwminister Carola Schouten.

Allereerst gaat de vergunningaanvraag uit van 10.000 vluchten terwijl dat er op termijn 45.000 worden en dat ‘opknippen’ mag niet. Tevens wordt in de aanvraag de extra uitstoot verrekend met een verwachte vermindering op Schiphol, iets dat volgens de zienswijze onmogelijk is omdat die afname vooralsnog niet is vastgelegd. Tot slot ontbreekt het effect dat het toenemende wegverkeer van en naar Lelystad Airport zal hebben op de stikstofuitstoot, aldus de provincie Overijssel en de negen gemeenten in de gezamenlijke zienswijze.

Men vreest grote gevolgen voor onder meer de natuur en de agrarische sector in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in