DALFSEN – “Het zijn zulke persoonlijke gesprekken die je hebt. Mensen maken zich zorgen om hun kinderen en vragen hoe ze hen dit het beste kunnen vertellen. Dat is altijd wel heftig”, vertelt Esther Mars van BIJ5-coaching. Ze is rouw- en verliesbegeleider en helpt gezinnen die te maken krijgen met kanker. Het KWF en de Samenloop voor Hoop Dalfsen waren onder de indruk van haar werk en gaven een financiële bijdrage.

Foto: Esther Mars is rouw- en verliesbegeleider

“Met dit bedrag kan ik vijftig gezinnen in de gemeente Dalfsen gratis van begeleiding voorzien in zo’n moeilijke periode”, zegt Esther. “Als je ziek bent heb je te maken met je eigen proces, maar ook je partner en kinderen moeten het verwerken. We gaan dan in gesprek en ik probeer ze dan handvaten te geven waar ze zich een beetje aan op kunnen trekken.”

Intieme momenten
Het zijn zware gesprekken, ook voor Esther. “Het gebeurt soms dat de situatie zo snel verslechterd dat je net te laat komt. En soms kan je net de laatste twee weken van iemands leven meemaken. Dat zijn zulke intieme momenten.”

Schaduwdoeken
De Samenloop voor Hoop kan net als vorig jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Normaal gesproken worden lokale initiatieven ondersteund met het geld dat tijdens het evenement wordt opgehaald. Om toch te investeren in lokale projecten heeft het KWF besloten om een aantal projecten alsnog te ondersteunen.

Naast de coachingspraktijk van Esther krijgen CBS Sjaloom en zwembad Gerner een financiële bijdrage. Basisschool Sjaloom en zwembad Gerner willen beiden schaduwdoeken realiseren. “Wij hebben voor ons schoolplein een plan ingediend om schaduwdoeken te realiseren bij de zandbakken. Deze liggen namelijk pal in de zon”, zegt directeur Johan Kooijker. “In de zomer is het belangrijk om kinderen te beschermen tegen de felle zon. We zijn dan ook enorm blij dat het KWF ons project heeft uitgekozen om te ondersteunen.”

Miranda van Lohuizen diende het plan voor schaduwdoeken bij zwembad Gerner in. “Ik heb voor zwembad Gerner gekozen omdat veel mensen, maar ook vooral kinderen, gebruikmaken van het zwembad. Op deze manier wordt mijn project een project waar veel mensen uit Dalfsen baat bij hebben. We weten namelijk wat de gevolgen van teveel zon kunnen zijn.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in