(foto: Geert Bistervels)
VECHTDAL – Vanuit de winterstalling in Hasselt hebben de schippers Jan Laarman, Christiaan Weijenberg en Lammert Winkelaar donderdag 1 april de Vechtzomp inclusief  botenhuis naar Dalfsen gevaren. Meer dan drie personen mogen er (op dit moment) ook niet op de zomp aanwezig zijn, ondanks de grootte van het scheepje en de afstand die je kunt bewaren. Versoepelingen daargelaten zitten rondvaarten er voorlopig nog niet in.
Overigens doen de vrijwilligers van Stichting Vechtzomp Dalfsen deze maand wel mee aan het landelijk project ‘Schone Rivieren’. Met de zomp varen ze langs de oevers aan de noord- en de zuidzijde van de Vecht en ten oosten en westen van de Vechtbrug om het water langs de boorden van de rivier te ontdoen van onder meer plastic, vuil en huishoudelijk afval, potentiële ingrediënten van de zogenoemde plastic soep in de zeeën. Hoe omvangrijk ons gezamenlijk afvalprobleem is? Welnu, Vechtzomp-vrijwilliger Jan Weijdeman verzamelde vorige week in een paar uur tijd over een lengte van enkele honderden meters langs rivier de Vecht een vuilniszak vol afval.
Aan de opschoondag doen ook andere Dalfser organisaties mee, waaronder 0529 Unites, Midwinterhoorn Bloasgroep Dalfsen, SV Dalfsen Handbal en Kamerkoor Salland. Die ontfermen zich over de rommel op de walkanten. Vechtdal FM en Vechtdal TV doen daarvan (semi)live verslag.
(foto’s: Geert Bistervels)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in