(afbeelding: RTV Vechtdal / Alvasi Reclame Nieuwleusen)
 
 
VECHTDAL – Een nieuwe lente, een nieuw geluid, een nieuw logo en andere vormgeving. Oude wijn in nieuwe zakken? Zo lijkt het, maar niks is minder waar. De nieuwe vormgeving van Vechtdal FM doet wel degelijk recht aan het feit dat het lokale radiostation volgend jaar dertig jaar bestaat en al die jaren met z’n tijd mee is gegaan. Gaandeweg werd de programmering steeds meer afgestemd op alle maatschappelijke stromingen in de samenleving. Van kerk tot Mega Piraten Festijn en van politiek tot ondernemen in coronatijd. De omroep wortelde altijd al diep, maar zoekt het nu ook in de breedte in de zin dat er wordt samengewerkt met lokale omroepen in de regio en RTV Oost.
Lokale Omroep Dalfsen, Ommen, Nieuwleusen. Zo heette de overkoepelende organisatie waaronder Vechtdal FM, Vechtdal NL en VechtdalLeeft TV (het vroegere Ommen Leeft) vielen. In het kader van vernieuwing en de vorming van een streekomroep werd die naam recentelijk gewijzigd in RTV Vechtdal. De term dekt de lading volledig want alle disciplines zijn vertegenwoordigd: radio, televisie en social media. Wat niet verandert is onze grondhouding. We blijven altijd vertrouwd dichtbij en nieuwsgierig naar verhalen uit de samenleving. Het themakanaal Vechtdal NL en Vechtdal TV, de nieuwe naam van VechtdalLeeft TV, zijn ook in een nieuw jasje gestoken wat de herkenbaarheid ten goede komt.
De geschiedenis van de lokale omroep begon ooit als Radio Nieuwleusen, later (heel voorspellend) omgedoopt tot Streekradio Nieuwleusen omdat men ook de gemeenten Dalfsen en Ommen wilde bedienen. In 2000 volgde wederom een naamswijziging: Vechtdal FM. Inmiddels bestrijkt de lokale omroep de hele regio.
Logo en vormgeving – ontworpen door Alvasi reclame in Nieuwleusen –  zijn eigentijds, maar voelen nog steeds als die oude vertrouwde jas. Bij het dertigjarig bestaan wordt volgend jaar uitgebreid stilgestaan. Met (oud-)presentatoren blikken we onder meer terug op de begintijd en natuurlijk besteden we aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Vechtdal FM geldt in ieder geval dat we blijven vernieuwen en zoals altijd vertrouwd dichtbij blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in