DALFSEN – Er komt geen nieuw zonnepark aan de Hooiweg in Dalfsen. Een meerderheid van de raad stemde tegen de komst van zonnepark De Marshoek, op D66 en VVD na, al was dat laatste een vergissing van Gerrit Jan Veldhuis omdat hij in de veronderstelling was voor het weigeringsvoorstel te hebben gestemd. Gezien de term is de vergissing voorstelbaar en menselijk. De spelregel is dat een uitgebrachte stem achteraf niet kan worden gecorrigeerd.
Door: Rieks Folkerts
Volgens de gemeenteraad is het park te groot en past het niet in de omgeving. Ook is er volgens de raadsleden te weinig draagvlak bij omwonenden. De kritiek vanuit de gemeenteraad is niet nieuw; vorig jaar kreeg wethouder André Schuurman al de opdracht om meer draagvlak te creëren en het project beter in te passen in het gebied bij de Vechtdijk. Volgens de raad is dit niet overtuigend genoeg gebeurd.

Initiatiefnemer TP Solar kan het besluit voorleggen aan een bestuursrechter. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog niet bekend.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in