HARDENBERG – “We willen iets doen voor een ander. Een glimlach op een gezicht toveren”, aldus Max Groote, eigenaar van The Hair.Cut Lab in Hardenberg. Cliënten van de voedselbank in Hardenberg kunnen daar een giftvoucher ophalen en deze inwisselen bij de kapsalon. “We krijgen ontzettend leuke reacties”, vertelt Max. “Wie goed doet, goed ontmoet!”

De actie helpt niet alleen cliënten van de voedselbank, maar ook de leerlingen van de kappersopleiding van het Alfa College in Hoogeveen. “Heel veel leerlingen zagen hun stage bij de kleine kapsalons in het water vallen door de coronasituatie. Dat zou voor veel leerlingen een heleboel vertraging opleveren. Daarnaast wil je juist als 15- of 16-jarige leerling zoveel mogelijk meters maken. Je stage niet door zien gaan is dan gewoon hartstikke vervelend”, verduidelijkt Max.

The Hair.Cut Lab heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter en kan daarom op verantwoorde wijze meer mensen binnenlaten. “Toen kwamen we al gauw op dit idee. We kunnen de mensen van de voedselbank helpen en de leerlingen van het Alfa College doen ervaring op en lopen niet enorme achterstanden op. Het mes snijdt dus echt aan twee kanten.”

Prachtig initiatief 
Roos ter Beek, bestuurslid van Voedselbank Hardenberg, was blij verrast toen ze hoorde van de actie. “Het is natuurlijk iets heel anders dan wat wij bieden, maar wat een mooi extraatje voor onze cliënten. Hoe fijn is het dat je professioneel geknipt wordt en met een frisse coup de lente in gaat. Echt een prachtig initiatief!”

De eerste vijfhonderd giftvouchers zijn al uitgedeeld aan cliënten van de voedselbank in Hardenberg. “De eerste reacties? Iedereen is hartstikke blij!”, zegt Max.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in