DALFSEN – “Eigenlijk werd alleen op dagen als Koningsdag of Bevrijdingsdag de vlag in de masten van de kerken gehesen”, aldus voorzitter Wim Lengkeek van het Podium van Kerken Dalfsen. “De jongerengroep wilde op christelijke feestdagen een eigen vlag laten wapperen die iets met het geloof te maken heeft. Daarom besloten ze een speciale ontwerpcompetitie uit te schrijven.”

Uit alle inzendingen werd het ontwerp van Dalfsenaar Luco Nijkamp gekozen. Zijn vlag wappert nu tijdens Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren bij de deelnemende kerken in Dalfsen, Hoonhorst en Oudleusen. Luco: “Ik heb een poging gewaagd om een vlag te maken die past bij elke feestdag. Zo komen er passende iconen, zoals de Davidsster en het kruis, er op voor.”

Het winnende ontwerp is inmiddels afgedrukt op een vlag en werd woensdag aan de afgevaardigden van de kerken overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in