Mijn naam is Laura Schrijver en ik woon in Lemelerveld. Samen met mijn man John en drie opgroeiende kinderen run ik een biologisch pluimveebedrijf. Ik ben een open boek en vind het dan ook heel leuk om jullie een kijkje in ons leven te geven. Het leven op de boerderij is namelijk verre van saai en er gebeurt eigenlijk altijd wel wat.

Ik houd mij dagelijks bezig met het rapen van de eitjes en de structuur binnen het gezin, mijn man daarintegen doet voornamelijk de dieren. Wij hebben namelijk ook nog een aantal speenbiggetjes te verzorgen. Daarnaast ben ik erg actief in het ‘strijden’ voor een eerlijk bestaan samen met een mooie groep boeren uit de buurt. Ook ben ik één van de MmmEggies… pluimveehoudsters die op pad gaan om het Nederlandse eitje te promoten. De boeren liggen op het moment op een enorme weegschaal en deze week gaat het voor ons heel spannend worden. De politiek kan ons maken of breken.

Zo was er afgelopen zaterdag een trekker-drive-in te Staphorst. Zeven grote partijen hadden hun landbouwvertegenwoordigers afgevaardigd om te komen spreken. Heel mooi om weer even die rijen trekkers te zien en aan te horen wie wat met je voor heeft. Natuurlijk spreek je weer veel collega’s en hoor je weer wat er leeft op de bedrijven. Al heel snel kwam ik erachter dat na alle boerenprotesten er een soort van verbond was ontstaan binnen de collega’s agrariërs. En dat is zo leuk! Wij hebben er ook echt nieuwe vriendschappen aan overgehouden.

Trots ben ik dan ook zeker op de groep die is ontstaan rondom Lemelerveld. Bij bijzondere boerengebeurtenissen trekken wij erop uit want wij hebben maar één doel en dat os eerlijk, lekker maar vooral gezond Nederlands voedsel produceren. En als er geen bijzondere gebeurtenissen zijn dan maken wij er zelf wel één door middel van een gezellige bbq op één van de mooie bedrijven. Ze zeggen wel eens: “je moet doen waar je goed in bent”. Nou, dat doen wij allemaal met heel veel plezier. Gezamenlijk hopen we dat de waardering vanuit de politiek wat meer gaat komen, want het zou toch zo zonde zijn om onze mooie sector te zien verdwijnen uit Nederland. Wij wachten het af. Ik wens u veel succes deze week met uw stemkeuze, want de keuze is reuze.
 
Groetjes vanuit Lemelerveld
Laura

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in