(afbeelding: Rijksoverheid)

 

VECHTDAL – Zwevend, twijfel? Nog geen idee aan welke partij u woensdag 17 maart uw stem toevertrouwt? Vechtdal FM helpt op weg met een overzicht van kies- en stemwijzers. 

Aktueel, zeker in deze regio, is Lelystad Airport. Al jarenlang houdt het omstreden vliegveld in Flevoland de gemoederen bezig en niet alleen om de laagvliegroutes. Het zijn vooral de fouten in berekeningen die het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur maakt en inwoners en politici (zowel lokaal, regionaal als landelijk) achterdochtig maken. Met de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen ontwikkelde actiecomité HoogOverijssel een stemadvies (zie hieronder) dat laat zien welke partijen voor of tegen de opening van Lelystad Airport zijn. Meer informatie op https://satl-lelystad.nl/stem-hoger/kieswijzer-2021/

En dan de Stemwijzer, het stemhulpmiddel van ProDemos en gaat over wat partijen beloven in verkiezingstijd.

Start de Stemwijzer >>

Vanzelfsprekend is ook het Kieskompas weer vertegenwoordigd, een hulpmiddel om de weg naar uw ideale partij te vinden. Bij het resultaat staat u ingedeeld op een as van links-rechts en progressief-conservatief, zodat u in een oogopslag ziet welke partijen er in de buurt komen van uw standpunten.

Start het Kieskompas >>

Met de Burgeragenda ontdekt u in 7 minuten welke partij uw stem verdient.

Start de Burgeragenda stemwijzer >>

Keezers Quest is een stemwijzer vermomd als computerspel. Aan het einde krijgt u een passend stemadvies.

Start Keezers Quest >>

De PartijenWijzer gaat uit van thema’s. Aan de hand daarvan komt u er achter welke politieke partij(en) het meest overeenkomen met uw ideeën.

Start de Partijenwijzer >>

Ook Vrouwenblad Libelle beschikt over een eigen kieswijzer, beslist de moeite waard.

Start de Libelle Partijenwijzer >>

De kieswijzer Partijgedrag is er eentje van geen woorden maar daden en laat zien of politieke partijen met hun stemgedrag úw idealen hebben behartigd.

Start de Partijgedrag Stemwijzer >>

Welke partij past bij mij? die u op basis van stellingen helpt op richting te bepalen.

Start de ”Welke partij past bij mij” kieswijzer >>

De kieswijzer van het Algemeen Dagblad wijkt af van al die andere kieswijzers. Aan de 18 lijsttrekkers werden 30 stellingen voorgelegd. Met welke mensen bent u het meestal eens?

Start de AD Kieswijzer >>

De Volkskrant lanceerde de Stemchecker die uitgaat van nwat partijen daadwerkelijk doen (en níet naar wat ze beloven in campagnes). Vergelijk uw politieke opvattingen met het stemgedrag  en ontdek welke partij het meest in uw straatje past.

Start de Stemchecker >>

Met de stemhulp van NRC kiest u zelf de onderwerpen en partijen die u wilt vergelijken. Een handig hulpmiddel voor de kleine verschillen tussen vergelijkbare partijen.

Met de site Slimmer Kiezen kan er worden gestemd op moties die in het verleden in de Tweede Kamer zijn behandeld. De site vergelijkt uw stemgedrag met het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer. De resultaten komen onder het kopje stemresultaat te staan. In het totaaloverzicht vindt u de partijen die vergelijkbaar stemgedrag laten zien.

Start Slimmer Kiezen >>

De site Stemgedrag in de Tweede Kamer toont of politieke partijen die met hun stemgedrag úw idealen hebben behartigd. Via verschillende tools wordt duidelijk welke partij stemt zoals u zou willen stemmen.

Start Partijgedrag.nl >>

De KiesWijzerWonen van VBO, de onafhankelijke brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars, geeft weer welke partijen zich hard maken voor meer sociale huurwoningen. De belangrijkste woonthema’s komen aan bod.

Start KiesWijzerWonen >>

De Ongemakkelijke Kieswijzer zet u aan het denken over uw vrijheid om te kiezen. Te denken valt aan uw eigen dood, abortus, liefde en onderwijs.

Start de Ongemakkelijke Kieswijzer >>

Met de Cabbabis Stemwijzer komt u erachter welke partijen voor het legaliseren zijn van softdrugs zoals cannabis en welke juist niet.

Start de Cannabis Stemwijzer >>

Er wordt veel geschreven over fake news, online privacy en de macht van bijvoorbeeld Facebook en Google. Welk standpunt nemen de politieke partijen hierover in? Vul de Technologie Kieswijzer in en u weet het.

Start de Technologie Stemwijzer >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in