Zoals het was in de kas naar takeaway nu (eigen foto)

 

VECHTDAL – Aan ideeën geen gebrek in het Vechtdal. Dat geldt in het bijzonder voor bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink van restaurant Sukerieje in Dalfsen die een culinaire 7-gangen tour door het Vechtdal bedacht en regionale restaurants van naam enthousiast kreeg. Doemdenken past de restauranteigenaren niet, maar corona zette de zaken wel op scherp. Afgelopen weekend deden zeshonderd deelnemers mee aan de Route Culinair du Vechtdal. Er werd begonnen bij kwekerij Eef Stel en Brass Boer Thuis aan gevolgd door Sukerieje, De Zon in Ommen, De Woage in Gramsbergen, De Tuinkamer in Schuinesloot, Poortman in Veeningen en tot slot De Groene Lantaarn in Staphorst.

Kaarten voor de tour waren in een mum van tijd uitverkocht, een duidelijk teken dat de deelnemers snakken naar eten buiten de deur. De Route Culinair du Vechtdal is daarnaast een symbolische start van het voorjaar en het zomerseizoen, waar de horeca na een maandenlange ‘ophokplicht’ met een beetje goede wil de deuren weer mag openen.

De Route Culinair du Vechtdal is een logisch vervolg op de Tour d’Amour, die op Valentijnsdag door het Reestdal voerde en waaraan ook restaurant Sukade in Meppel deelnam waar Bianca Henken-Meppelink eveneens bedrijfsleider is. De appel valt niet ver van de boom.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in