(afbeelding: Gemeente Dalfsen)

 

DALFSEN – 350.000 Euro. Dat kost de herinrichting van het plein voor het gemeentehuis in Dalfsen. De werkzaamheden zijn in volle gang. Nu is het een grote bouwput, maar over afzienbare is het leed geleden. Weg schots en scheef liggende gebroken natuurstenen tegels, adieu meer niet dan wel werkende lift voor minder-validen en een definitief afscheid van de hellingbaan die slechts door een enkeling bleek te bedwingen.

Om de inwoners mee te nemen in het proces houden de gemeente en aannemer NTP donderdag 11 maart van 18.30 tot 19.30 uur een digitale bijeenkomst. Eveneens vertegenwoordigd is Buro Mien Ruys, verantwoordelijk voor de groene inrichting van het plein. De digitale rondleiding volgen kan hier.

Medewerkers van stichting Dalfsen Werkt hebben zich de afgelopen week bezig gehouden met het weghalen van de grijze natuurstenen tegels die zullen worden hergebruikt in de wijk Oosterdalfsen, om precies te zijn aan de Middenweg, vlakbij de plek waar drie jaar geleden een grafveld uit de Merovingische periode (Vroege Middeleeuwen) werd gevonden.

Waar eens het plein was rest nu een massa zand met daaronder onzichtbaar het dak van de parkeerkelder van het gemeentehuis. Vorige week werden de trappartijen en de bordessen verwijderd. Over een week of twee wordt begonnen met het bestraten en de herinrichting van het gewraakte en veelbesproken plein. Overigens verlopen de werkzaamheden volgens planning. Tijdens de werkzaamheden is het gemeentehuis na afspraak gewoon toegankelijk. Mensen die minder goed ter been zijn moeten nog even geduld hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in