Een nieuw liedje, gezongen door een meisje van nog maar amper 19 jaar oud. Onbezonnen, lekker in de zonne, we zingen het snel mee want het deuntje blijft lekker hangen. Het is nieuw, maar ook wat vreemd.

“Melancholie is de realiteit”
Haar stem klinkt ietwat melancholisch, misschien voelt zich wel zo. Ik zoek het op. Het gaat niet over corona.. Maar wel over verlies en ouder worden. Niemand minder dan Pepijn van de Jeugd van Tegenwoordig schreef mee aan dit nummer, aha!

Als je nu 19 jaar bent en je schrijft een leuk liedje, maar je kunt niet optreden vanwege Corona, hoe gaat dat dan? Ik zag haar op tv, Matthijs van Nieuwkerk merkte haar op en gaf haar het podium.
Ze heeft sinds de lockdown inderdaad nog maar weinig publiek gezien. Niet leuk nee, maar wat is het een veelbelovend talent. Haar naam is Froukje, die moeten we dus onthouden, voor als het weer kan, optreden in de zonne, lekker onbezonnen.

Jong en onbezonnen
Ik denk aan de tijd dat ik ook zo jong was. Wat deed ik toen? Naar school, en vooral uitkijken naar het weekend, naar de vaste uitgaanstent. Dezelfde mensen, dansen, flirten. Maar mijn leven was vooral op school en zo ver mogelijk bij mijn ouders en irritante broertje vandaan. Hoe beleven 19-jarigen de wereld nu? Online lessen, opgesloten, niet uit kunnen. Ik zou het niet trekken denk ik.

Jongeren en minder jongeren hebben het zwaar. Even thuis met online lessen wil best als je weet wanneer het stopt. Maar hoe lang duurt de pandemie nog? Wanneer zijn we weer vrij om elkaar te omhelzen en te dansen zonder de 1,5 meter? Ik luister nog eens goed naar het liedje en neem de tekst goed in me op.. Onbezonnen. Lekker in de Zonne.. Het komt wel weer.


Froukje ’20

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in