Sneeuwduin voor de deur van de studio van Vechtdal FM in Nieuwleusen (foto: Paul Beltman)

 

 

DALFSEN / OMMEN – Het openbaar vervoer in de regio ligt grotendeels plat. Oorzaak: de sneeuw in combinatie met een stevige wind en vrieskou. De treinstations in Ommen en Dalfsen lagen er zondag verlaten bij. Het winterse weer leverde wel mooie plaatjes op.

Blauwnet en Rrreis reden maandag met een aangepaste dienstregeling. De meeste taxibedrijven die leerlingenvervoer verzorgen gingen niet op pad. De meeste (basis)scholen hielden de deuren dicht. De Planthof in Nieuwleusen bleef maandag in ieder geval gesloten aangezien veel leerkrachten buiten het dorp wonen en vanwege de weersomstandigheden niet op hun werk konden komen. Basisschool Het Natuurrijk in Vilsteren en de Sint Bernardusschool in Ommen hielden het bij thuisonderwijs. Tot twaalf uur moesten de leerlingen aan de bak, daarna mochten ze lekker de sneeuw in.

Overigens adviseert Rijkswaterstaat iedereen met klem om niet de weg op te gaan, tenzij het echt niet anders kan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in