(foto: Arrondissementsparket Oost-Nederland)

 

ZWOLLE – De rechtbank heeft de 17-jarige jongen vrijgesproken die werd verdacht van brandstichting in zijn ouderlijk huis in Nieuwleusen op zondag 14 juli 2019. Zijn oudere broer kwam daarbij om het leven. De rechtbank acht niet voldoende en wettig bewezen dat hij brand heeft gesticht.

Uit verklaringen blijkt dat de jongen wakker werd van een knal, overal vuur zag en zich niet kan herinneren wat er daarna is gebeurd. Op basis van talloze verhoren denken de onderzoekers dat hij de waarheid spreekt.

‘Deze zaak kent alleen maar verliezers’ aldus de rechtbank in een persbericht. ‘De brand is een dramatische gebeurtenis voor de ouders, maar ook maar ook voor de verdachte zelf. In de periode dat zij rouwden om de dood van hun zoon en broer werden zij geconfronteerd met het – onvermijdelijke – politieonderzoek en de media-aandacht voor de brand. Bovendien heeft de verdachte een tijd vast gezeten. Er zijn nog altijd vragen onbeantwoord, dat is onverkwikkelijk. Met name voor de verdachte en zijn ouders.’

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in