(foto: Arrondissementsparket Oost-Nederland)

 

ZWOLLE – Achter gesloten deuren heeft het Openbaar Ministerie twee jaar cel geëist tegen de nu 17-jarige jongen die in de vroege ochtend van zondag 14 juli 2019 brand stichtte in zijn ouderlijk huis in Nieuwleusen. Zijn broer Cézary (22) kwam daarbij om het leven.

Voorafgaand aan de brand zou de toen zestienjarige jongen woorden met zijn vader hebben gehad. Later, terwijl zijn ouders en oudere broer sliepen, veroorzaakte hij brand in zijn slaapkamer, woonkamer en de keuken en ging vervolgens naar buiten. De brandjes in de woonkamer en keuken gingen uit, maar in zijn zolderslaapkamer naast die van zijn broer, woedde het vuur in alle hevigheid door.

Wakker geworden door de stank en rook sloegen de buren alarm en bonsden op de ramen van de woning aan het Zwartewaterland. De ouders wisten het vuur te ontvluchten, maar voor Cézary was het te laat. Enkele uren na de brand keerde de jongen bij het huis terug en vertelde dat hij was wezen stappen. Veertien dagen later werd hij aangehouden.

Cézary volgde de muziekopleiding Metal Factory aan het Summa College uit Eindhoven en was zanger en ‘grunter’ van de in de Overijssel bekende metalband Sudaria.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in