VECHTDAL – Het vuurwerkverbod ten spijt werd er oudejaarsdag en -avond in het hele Vechtdal toch nog opmerkelijk veel geknald. 

De doffe dreunen van het carbidschieten werden hier en daar overstemd door knal- en siervuurwerk. Dat bevestigen bronnen in Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en de gemeenten Ommen en Hardenberg.

In het overgrote deel van het Vechtdal was er sprake van grijs weer waardoor het siervuurwerk niet geheel tot z’n recht kwam. Omdat er nachtvorst was voorspeld werd er in de hele regio preventief gestrooid. Menigeen die op nieuwjaarsdag in alle vroegte de weg op moest, kon eerst aan de slag met het ijsvrij maken van de autoruiten.

Ten opzichte van voorgaande jaren waren er weinig vuurwerkslachtoffers te betreuren. Dat bleek uit navraag bij de regio-ziekenhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in