ALS-dompelaar Ardesch aan de Vecht (eigen foto)

 

DALFSEN – Toeval of niet, maar op nieuwjaarsdag klokslag twaalf uur ‘s middags kwamen we bij het lege strandje bij het Bellingeweer in Dalfsen Jan Ardesch tegen, vaste deelnemer aan de nieuwjaarsduik. Ditmaal geen massale opkomst, want vanwege corona had de ALS wieler- en wandelaarsorganisatie Team Dalfsen, sinds jaar en dag organisator van de nieuwjaarsduik, mensen opgeroepen tot een individuele thuisduik. Die oproep bleek niet aan dovemansoren besteed.

Jan Ardesch en vele anderen gaven daar gehoor aan. Op de plek waar normaal gesproken op de eerste dag in het nieuwe jaar honderden gesponsorde mensen het water in gaan om onderzoek naar de ziekte ALS mogelijk te maken, spraken we met hem. Zaterdag 2 januari liet hij weten al ruim 1.700 euro aan sponsorgeld te hebben binnengehaald.

(aangeleverde foto’s)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in