ALS-patiënt Gerrit Kolkman kijkt vanachter het raam toe hoe een emmer water wordt gegooid over Bernard Bos, captain van Team Dalfsen (aangeleverde foto)

 

DALFSEN – Tradities zijn er om in ere te worden gehouden, maar vanwege corona moet er soms een draai aan worden gegeven. Dat geldt ook voor de ALS wieler- en wandelaarsorganisatie Team Dalfsen, sinds jaar en dag organisator van de nieuwjaarsduik in Dalfsen. Daarom roept het team mensen op voor een individuele thuisduik in plaats van een frisse duik in de Vecht bij park Bellingeweer met heel veel mensen tegelijk.

Op 1 januari om exact 12.00 uur kan iedereen meedoen met de thuisduik in de eigen achtertuin, het balkon of waar dan ook. Op die manier kan er toch geld worden opgehaald om de onderzoeken naar het ontstaan van de ziekte ALS te financieren.

Hoe ziet de nieuwjaarsduik er uit? De opzet is dat de thuisduiker op 1 januari één, twee of meerdere emmers koud water over zich heen gooit of laat gooien. Op SBS 6 is er om 12.00 uur een nationaal aftelmoment. Maak een mooie opname/vlog van jouw alternatieve Nieuwjaarsduik en plaats die bijvoorbeeld op YouTube, Twitter, Facebook of Instagram. Spreek na ‘de duik’ een mooie one-liner of wens uit en stuur de opname naar teamdalfsen@gmail.com. De mooiste foto’s en filmpjes worden op de website van Team Dalfsen geplaatst. Het meest originele filmpje wordt beloond met een grote taart van de Taarten Barones uit Dalfsen.

Het ALS Team Dalfsen steunen? Maak dan minimaal 15 euro per per deelnemer over, alsmede het verzamelde sponsorgeld. Overmaken kan op NL24 RABO 0325 1579 79 ten name van B. Bos ALS Team Dalfsen.

 

Voor teamcaptain Bernard Bos bleef het niet bij één emmer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in