Een dubbelloops jachtgeweer, maar dan van het formaat XXXXL, zoals vorig jaar te horen en te zien bij Kwekerij Eef Stel aan de Ankummer Es in Dalfsen. Carbid, een beetje water en wat vuur. Zo simpel kan het zijn. (foto: DalfsenNet / Johan Bokma Fotografie)

 

VECHTDAL – Vuurwerk afsteken is er dit jaar niet bij, carbidschieten wel, zij het lang niet overal. In Zwolle bijvoorbeeld staat het carbidschieten op de zwarte lijst, maar in omliggende gemeenten als Dalfsen, Ommen en Hardenberg mag het wel. Traditie weet u wel.

Ook zo’n gepassioneerde carbidknaller en zijn daar ook beelden van? Stuur ze dan naar info@vechtdalfm.nl onder vermelding van naam, leeftijd en woonplaats. Alle filmpjes plaatsen we op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in