(aangeleverde foto)

 

VECHTDAL – Wanneer hoorde u voor het laatst een hoorspel? Dat is vast al geruime tijd geleden. Welnu, de leden van theatergroep De Firma uit Ommen hebben de afgelopen weken gewerkt aan een ouderwets gezellig en liefdevol ‘kerstig’ hoorspel met een eigentijdse twist. Thuis heet het, geschreven door Rieke Veurink en muzikaal gearrangeerd door pianist Bouwe Bruins. Het hoorspel was op kerstavond te horen via Vechtdal FM. Tweede kerstdag om 13.10 uur wordt het herhaald.

“Overeenkomsten met het originele verhaal zijn er genoeg. Alleen is de herberg niet vol, maar gesloten, en tellen we nu patiënten in plaats van inwoners van een keizerrijk. Wat blijft is dat we zoeken naar lichtpuntjes, perspectief en warmte”, aldus tekstschrijver Rieke Veurink over het ‘kerstige’ hoorspel met onder meer een traditioneel kerstlied en een oeroud gebed.

Na een handvol bijeenkomsten en repetities via Teams namen vijf acteurs, vijf zangers en pianist Bouwe Bruins het hoorspel onlangs in twee zaterdagochtenden op in de studio van Vechtdal FM in Nieuwleusen. Naast prachtige melancholische arrangementen uit eigen keuken komt er niet geheel toevallig ook een nummer voorbij van zanger, componist en producer Daniël Lohues. Het verband? Luister dan tweede kerstdag om 13.10 uur naar Vechtdal FM. Wie niet zo lang kan wachten kan het hoorspel hieronder terugluisteren.

 

(aangeleverde foto’s)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in