(aangeleverde afbeelding)

 

BINNENLAND – Omdat het aantal coronabesmettingen al enkele dagen rond de 10.000 schommelt, gaat ons land weer op slot. Vanaf woensdag gaat de tweede lockdown van dit jaar in. Naar verwachting gaat die tot en met 19 januari duren. Enkele uren voor de toespraak van premier Mark Rutte op NPO1 spraken we met burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen over de lockdown en de effecten op de samenleving.

De sluiting geldt voor basis- en middelbare scholen, bso’s, niet-essentiële winkels, dierentuinen, theaters en bioscopen, binnensportlocaties, alsmede de zogenoemde contactberoepen waaronder kappers, masseurs en sekswerkers. Para-medici zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en diëtisten kunnen hun werk gewoon blijven doen. Om de verwachte toeloop op niet-essentiële winkels te voorkomen, gaan die al vanaf middernacht op slot. Vooralsnog vindt het kabinet een avondklok een stap te ver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in