(afbeelding: gemeente Dalfsen)

 

DALFSEN – ‘Een samenleving waarin iedereen mee kan doen’, klinkt het. We zien vallende waterdruppels. Elke druppel symboliseert een inwoner van de gemeente Dalfsen en al die druppels samen vormen een stroom naar de toekomst. Zo begint de animatievideo ‘Voor Elkaar’ die in kleur, woord en beeld laat horen en zien wat voor de hele gemeente Dalfsen het belangrijkste is: het koesteren van saamhorigheid. Een woord dat in deze tijden nog actueler en passender is dan ooit.

De door Waardengedreven geproduceerde animatievideo geeft een beeld en gevoel over wat voor soort gemeente Dalfsen is en wat inwoners belangrijk vinden, nu en in de toekomst. Het is het ‘verhaal’ van de toekomstvisie die in maart van dit jaar werd vastgesteld door de gemeenteraad.
“Een visie op papier gaat niet direct ‘leven’. Daarom vertellen we het verhaal via deze animatie, om het voor iedereen aansprekend te maken”, aldus burgemeester Erica van Lente. “Of je nu jong of oud bent, veel leest of de taal nog moet leren. Beelden zeggen meer dan woorden op papier. De boodschap is dat we in de gemeente Dalfsen naar elkaar omkijken en samen onze toekomst vorm geven. Die boodschap willen we delen. En heel bijzonder en passend is het dat inwoners deze animatievideo zelf hebben ingesproken!”

De toekomstvisie ‘Voor elkaar, Onszelf blijven door te veranderen’ kwam er dankzij nauwe samenwerking tussen inwoners, raadsleden, het college van burgemeester en wethouders en ambtenaren. Een speciale denktank met daarin een aantal inwoners, een afvaardiging van de raad en een groep ambtenaren is vanaf het prille begin tot en met de release van de animatievideo continu in touw geweest. Tijdens het ‘Rondje van Dalfsen’ in 2019 werd in het mobiele café (gebouwd door Janiek en Jesse van het Dalfser bedrijf De Twijgen) en tijdens drie thema-avonden samen met inwoners uitvoerig nagedacht en gesproken over samen wonen, leven en werken in de gemeente Dalfsen. De uitkomsten zijn gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie ‘Voor Elkaar’ die ook weer een bron voor de toekomstige Omgevingsvisie, waarmee invulling wordt gegeven aan de ruimte in de gemeente Dalfsen.

De toekomstvisie is geen blauwdruk, maar karakteriseert de gemeente Dalfsen en laat zien hoe die eigenheid een stevige basis kan zijn voor de kansen en uitdagingen van morgen. Het is de grote lijn naar de toekomst. ‘Want’, zo klinkt het in de animatievideo, ‘als we aan onze toekomst denken, denken we als inwoners van de gemeente Dalfsen aan veel verschillende dingen. Er zijn dan ook veel ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe we in Dalfsen samenwonen, samenwerken en samenleven. Wat ons bijzonder maakt is de wil om vooral samen invulling te geven aan hoe we Dalfsen het liefste zien. Dat is altijd is al zo geweest: we luisteren naar elkaar, we kijken naar elkaar om en doen actief mee in verenigingen en clubs. En waar we vooral aandacht aan willen schenken? Het niet verliezen van onze saamhorigheid.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in