(archieffoto: Johan Bokma Fotografie)

 

DALFSEN – Om de hulpstroom richting Roemenië financieel in stand te kunnen houden, brengen de vrijwilligers van stichting Vrienden Oosteuropa ook dit jaar weer oliebollen en appelflappen aan de man en vrouw. Dat gebeurt op 29, 30 en 31 december tussen 10.00 en 18.00 uur vanuit een kraam op het Kerkplein en bij de firma Kleinlugtenbeld aan de Singel 31 te Dalfsen.

In het voorjaar van 2019 reisden de vrijwilligers naar Roemenië om daar op diverse plekken hulpgoederen af te leveren, waaronder tuinzaden. Daarnaast werd er geld gegeven zodat de bevolking ter plekke inkopen kon doen wat weer goed is voor de plaatselijke economie. Druk was men ook met de renovatie van het verzorgingshuis in Badeni. De cv-ketel werd vervangen en in alle vertrekken kwamen nieuwe radiatoren en vanuit Nederland kwamen er 40 ziekenhuisbedden met matrassen. Vanwege corona ging de reis naar Roemenië dit jaar niet door.

Een zak oliebollen (zonder of met krenten/rozijnen) of appelflappen kost een ronde vijf euro. Vooraf bestellen via kleinlugtenbeld.aj@zonnet.nl is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Wie de ANBI-stichting wil ondersteunen kan dat doen door een bijdrage te storten op bankrekeningnummer NL02RBRB0850518792 ten name van Stichting Vrienden Oosteuropa.

 

En zo belanden ze op tafel, maar niet voor lang

Het verzorgingshuis in Badeni.

(archieffoto’s: Johan Bokma Fotografie)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in