Screenshot website Belastingdienst (eigen foto)

 

DALFSEN (DEN HAAG) – Nadat wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen gedupeerden van de toeslagenaffaire kinderopvangtoeslag had opgeroepen zich te melden, hebben inmiddels twee mensen contact opgenomen. “Beide gaven aan geen aanvullende hulp van de gemeente nodig te hebben”, aldus Uitslag die zijn oproep van enkele weken geleden desalniettemin graag nog eens herhaalt.

De Belastingdienst heeft weliswaar compensatie toegezegd, maar voor sommigen komt die wellicht niet op tijd om uit de financiële problemen te blijven. “We willen graag om de tafel met de mensen die te maken hebben gehad met deze toeslagenaffaire. Samen kijken we naar een passende oplossing”, benadrukt de wethouder. De oproep komt misschien vreemd over, maar dat is die in principe niet. Vanwege de wet op de privacy mag de Belastingdienst namelijk geen persoonlijke gegevens uitwisselen met andere instanties, waaronder ook gemeenten. De namen zijn eenvoudigweg niet bij de gemeente Dalfsen bekend.

Voor zover bekend zijn er in Dalfsen 6 gezinnen – en waarschijnlijk zelfs meer – de dupe geworden van het zwalkende beleid van de Belastingdienst. De kwestie werd aangeslingerd door de Tweede Kamerleden Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA) die sinds 2018 onophoudelijk bezig zijn met de toeslagenaffaire kinderopvangtoeslag waarmee duizenden ouders in Nederland te maken hebben.

Wie gedupeerd is kan contact opnemen met Rik Bolhuis van de gemeente Dalfsen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0529 438 961, maar een e-mail sturen kan ook: r.bolhuis@dalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in