Dalfsenaar Bart Lip in de bloemen gezet (aangeleverde foto)

 

VECHTDAL – Compleet verrast. Dat waren Anouk Zwakenberg uit Lemelerveld, Bart Lip uit Dalfsen en Gerrie van Lenthe uit Nieuwleusen toen zij donderdag uit handen van provinciaal Statenlid Jan Westert en vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig van SAAM Welzijn de Overijsselse vrijwilligersprijs ontvingen. Naast een prachtig boeket kreeg het drietal een oorkonde, een waardebon en natuurlijk eeuwige roem.

Jaarlijks deelt de provincie Overijssel vrijwilligersprijzen uit. Dit jaar zocht men de samenwerking met verschillende vrijwilligerspunten om zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te laten weten dat hun inzet gezien en zeer gewaardeerd wordt. Begin oktober schreef het Vrijwilligerspunt Dalfsen een verkiezing uit voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020. Iedereen kon een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie nomineren met daarbij een korte motivatie. Een onafhankelijke jury selecteerde uiteindelijk drie winnaars.

‘Anouk Zwakenberg stapt overal in en pakt alles aan om andere mensen te helpen of te vermaken’, aldus het juryrapport. ‘Ze is vrijwilliger bij het Rode Kruis, voorzitter bij volleybalvereniging De Bevers en heeft in het verleden verschillende vrijwilligersfuncties vervuld. Als klap op de vuurpijl organiseerde ze (samen met twee andere dames) in de coronatijd een online dorpsquiz voor het hele dorp Lemelerveld op Koningsnacht. Hier hebben bijna 400 teams aan mee gedaan en het was een enorm succes! Met de opbrengst hiervan maakten ze een ‘Riem Onder Het Hart Pakketje’ voor oudere mensen in Lemelerveld die eenzaam of alleen stonden in deze tijd.’

Over Bart Lip uit Dalfsen noteerde de jury het volgende: ‘Bart is vrijwilliger bij diverse organisaties, zoals penningmeester bij ASC Gym & Dance Dalfsen, de activiteitencommissie van basisschool De Spiegel Dalfsen, de Lutherse Kerk Zwolle en de hockeyclub Dalfsen. Hij is altijd bereid een ander te helpen, laat iedereen in zijn waarde en is altijd bescheiden.’

De motivaties waarom Gerrie van Lenthe uit Nieuwleusen de vrijwilligersprijs moest krijgen logen er volgens de jury niet om. ‘Gerrie is coördinator van de Voedselbank in Nieuwleusen en is wekelijks heel veel uren druk met dit werk. Dankzij haar is er een uitgiftepunt in Nieuwleusen gekomen zodat mensen niet wekelijks naar Zwolle hoeven om hun boodschappen te halen. Laatst was ze op vakantie en werden haar taken verdeeld onder de andere vrijwilligers. Dat heeft onze ogen nog eens extra geopend waar ze zich wekelijks met veel liefde en passie voor inzet. Als leek heb je werkelijk geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Gerrie verdiend echt een hele dikke pluim!’

In een persbericht laat het Vrijwilligerspunt Dalfsen weten dat haar dank natuurlijk ook uit gaat naar alle andere vrijwilligers in de gemeente Dalfsen die heel veel goed werk doen. ‘We hadden het liefst iedereen een bloemetje willen geven als dank voor hun inzet en hun creatieve inbreng, juist in deze moeilijke tijden. We hopen weer een grote vrijwilligerswaardering te kunnen organiseren zodra de coronacrisis voorbij is.’

De waarderingsprijs is een initiatief van provincie Overijssel, Stimuland en meerdere Overijsselse vrijwilligers(steun)punten.

Anouk Zwakenberg werd op de stoep voor haar huis aangenaam verrast (aangeleverde foto)

Voor haar woning in Nieuwleusen kreeg vrijwilliger Gerrie van Lenthe van Jan Westert een fraaie bos bloemen (aangeleverde foto)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in