(foto: Beeldbank Museum Palthehof)

 

NIEUWLEUSEN – Als het aan de gemeente Dalfsen ligt blijft het door Jelle Bos opgerichte grammofoonmuseum nog heel lang bestaan. Een nieuwe locatie is al gevonden: ’t Olde Gemientehuus, ooit onderkomen van Vechtdal FM. En zo is de cirkel rond, want Jelle Bos was de eerste voorzitter van de lokale omroep en had zijn oog al op het voormalige gemeentehuis laten vallen.

De reden? Het museum is nu gehuisvest in de kelder van het huis van de krasse tachtiger aan De Smeule, maar hij wil kleiner gaan wonen en dus moet de museumcollectie elders worden ondergebracht. Welnu, de gemeente wil het karakteristieke raadhuis in het kader van ‘een activiteit in het algemeen belang’ voor niks overdoen aan de Stichting Grammofoonmuseum en dat scheelt de gemeente jaarlijks 25.000 euro aan onderhoud- en beheerkosten. Een win-win-situatie dus. Voorwaarden zijn wel dat de grond eigendom van de gemeente blijft en dat ’t Olde Gemientehuus haar functie als trouwlocatie behoudt. Jaarlijks worden er circa twintig huwelijken voltrokken.

Elk jaar brengen zo’n 700 mensen een bezoek aan het museum. Het stichtingsbestuur verwacht dat dit aantal zal toenemen, omdat het oude gemeentehuis meer mogelijkheden biedt en vlakbij publiektrekkers als museum ‘t Palthehof en horecagelegenheden ligt.

Of het idee op groen licht mag rekenen van de gemeenteraad, zal eind deze maand moeten blijken.

 

Kijk hieronder naar een filmpje van Museum TV over het grammofoonmuseum met oprichter Jelle Bos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in