Screenshot website Belastingdienst (eigen foto)

 

DALFSEN (DEN HAAG) – De Tweede Kamerleden Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA) zijn sinds vorig jaar onophoudelijk bezig met de toeslagenaffaire kinderopvangtoeslag waarmee duizenden ouders in Nederland te maken hebben. Voor zover bekend zijn er in de gemeente Dalfsen 6 gezinnen – en waarschijnlijk zelfs meer – de dupe geworden van het zwalkende beleid van de Belastingdienst. Er is weliswaar compensatie toegezegd, maar die komt wellicht niet op tijd om uit de financiële problemen te blijven. Om dat voor te zijn wil wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen graag met hen in contact komen.

De oproep van de Dalfser bestuurder komt misschien vreemd over, maar dat is die in principe niet. Vanwege de wet op de privacy mag de Belastingdienst namelijk geen persoonlijke gegevens uitwisselen met andere instanties, waaronder ook gemeenten. De namen zijn eenvoudigweg niet bij de gemeente Dalfsen bekend.
Wethouder Jan Uitslag: “Wij willen graag om de tafel met de mensen die te maken hebben gehad met deze toeslagenaffaire. Samen kijken we naar een passende oplossing.”

Gedupeerd door de kinderopvangtoeslag? Neem dan contact op met Rik Bolhuis van de gemeente Dalfsen via telefoonnummer 0529 438 961 of stuur een e-mail naar r.bolhuis@dalfsen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in