Ik krijg een e-mail van de school van mijn dochter. De juf van groep 8 is positief getest op corona en omdat zij heeft vergaderd met een paar andere leerkrachten, moeten ze enkele dagen in quarantaine. “Moeten we nou weer allemaal thuisblijven?”, vraagt mijn dochter. Zo’n vaart loopt het niet en er is genoeg capaciteit op school om de boel op te vangen en ze hebben het niet allemaal hè? Het is uit voorzorg.

Al snel hoor ik van meerdere gevallen en ik schrik als blijkt dat de dochter van mijn vriend ook besmet is geraakt. Ze is hartpatiënt en dus kwetsbaar. Ik zie opeens beelden van de eerste lockdown voor me. De volgelopen IC’s en patiënten aan de beademing. Het leek even iets beter te gaan, maar het blijkt toch weer op te spelen. Het komt dichterbij, het is menens.

Nu zit ik in de auto, op weg naar de GGD-testlocatie in Deventer. Uit voorzorg, want ik ben een beetje verkouden en in aanraking geweest met het huishouden van mijn vriend. Zijn dochter is nu gelukkig aan de beterende hand.
Op de testlocatie krijg ik een neuskriebel. Niet fijn, maar snel voorbij. Ik mag weer terug naar huis om daar te wachten op de uitslag.

Lekker thuisblijven, maar ik verveel me. Met een verkoudheid als deze zou ik gewoon aan het werk gaan. Binnen 48 uur volgt de uitslag. Mijn gevoel zegt dat het wel goed zit want ik voel me niet ziek. Dan maar schrijven, televisie terugkijken en boodschappen laten bezorgen, want ik mag niet naar buiten. De bezorger heeft corona gehad en is nog steeds moe. Jeetje..

Wil je meer horen over wat het coronavirus met ons doet? Luister dan elke maandag tussen 19.00 en 21.00 uur naar onze radiouitzending ‘In de ban van het virus’. Elke week belichten we een ander thema. Aanstaande maandag is dat de zorgsector. Graag tot dan!

(Inmiddels heeft Sonja de uitslag van de coronatest binnen. Zaterdag 24 oktober kreeg zij het verlossende woord: negatief).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in