(foto: De Imminkhoeve)

 

LEMELE – Dankzij de overname door Ledeboer Investments B.V. uit Almelo kan zorg- en leefstijlhotel Imminkhoeve een doorstart maken. De deuren kunnen per direct weer open. Dat geldt ook voor de tijdelijke opvang, revalidatiezorg en de woon-zorg voor ouderen. Goed nieuws dus voor alle medewerkers en vrijwilligers. Na wekenlang in spanning te hebben gezeten kunnen zij weer aan de slag.

Omdat boekingen door de coronapandemie uitbleven, kwam het zorghotel in de eerste helft van dit jaar in financieel zwaar weer terecht en vroeg vorige maand faillissement aan. De Imminkhoeve staat al bijna een halve eeuw bekend als hét vakantieoord voor zorgbehoevenden. Met de doorstart komt ook de coöperatieve buurtwinkel van initiatiefnemer Wim Klein Horsman weer een stap dichterbij. Inwoners kunnen lid worden en meebeslissen over de formule en de opzet van de winkel.

Investeringsmaatschappij Ledeboer Investments werd opgericht in april 2017 en wordt gerund door de zorgondernemers Huub Gerard en Jan Torny. Zij zijn tevens eigenaar van de zorgorganisaties Thuisgenoten en Vérian. Die bieden thuiszorg aan en leveren zorg in kleinschalige woon- en zorgvoorzieningen in respectievelijk Twente en buurprovincie Gelderland. Ledeboer-directeur Huub Gerard stond in het verleden aan het roer bij de Overijsselse thuiszorgorganisatie TSN.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in