(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

VINKENBUURT (OMMEN) – Vanuit de lucht het zonnestroompark van energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt bekijken is niet iedereen gegeven. Alhoewel… fotograaf Johan Bokma uit Dalfsen staat voor niets. Hij trok erop uit met zijn drone en maakte onderstaande plaatjes van het energiepark in aanleg op het dak van melkveehouder Arno van Spijker in Vinkenbuurt.

Het zonnepark in het buurtschap wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Participeren is nog mogelijk. De meeste deelnemers zijn particulieren die geen ruimte hebben op het eigen dak, maar toch willen overschakelen op groene stroom die in dit geval ook nog eens lokaal wordt opgewekt. De energiecoöperatie levert stroom aan iedereen binnen de postcoderoos. Wie een zogenoemde kleinverbruik aansluiting heeft en in Vinkenbuurt, Ommen, Witharen, Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen, Balkbrug of Dedemsvaart woont, kan deelnemen. Meedoen is eenvoudig, betaalbaar en het levert meer op dan een spaarrekening. Participanten kunnen rekenen op de opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom en 15 jaar belastingvoordeel. Dat houdt verband met de zogenoemde postcoderoosregeling.

Kijk voor meer informatie op www.vinkenbuurtstroomt.nl.

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in