(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

VINKENBUURT (OMMEN) – Naomi Wichink en Evert Jan Pasman van VechtdalLeeft TV legden vrijdag een bijzonder moment vast bij het zonnestroompark van energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt op het dak van melkveehouder Arno van Spijker. Zonder een spoor van hoogtevrees legde wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen het eerste zonnepaneel. Een handeling op niveau en heel wat anders dan het leggen van een eerste steen.

Met nog enkele honderden te vergeven panelen wordt het zonnepark van Vinkenbuurt Stroomt eind dit jaar in gebruik genomen. Later dan gepland, want 1 april was immers de streefdatum. De coronapandemie zette het geheel op achterstand.

De meeste deelnemers zijn particulieren die geen ruimte hebben op het eigen dak, maar toch willen overschakelen op groene stroom die in dit geval ook nog eens lokaal wordt opgewekt. Om precies te zijn op de staldaken van melkveehouder Arno van Spijker in Vinkenbuurt.

De energiecoöperatie levert stroom aan iedereen binnen de postcoderoos. Wie een zogenoemde kleinverbruik aansluiting heeft en in Vinkenbuurt, Ommen, Witharen, Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen, Balkbrug of Dedemsvaart woont, kan deelnemen. Meedoen is eenvoudig, betaalbaar en het levert verhoudingsgewijs meer op dan je spaarcenten op de bank laten staan. Participanten kunnen rekenen op de opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom en 15 jaar belastingvoordeel. Dat houdt verband met de zogenoemde postcoderoosregeling.

Kijk voor meer informatie op www.vinkenbuurtstroomt.nl.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in