(afbeelding: Van Pijkeren Bouw Ommen)

 

OVERIJSSEL – Voor een bedrag van 180.000 euro hebben Van Pijkeren Bouw uit Ommen en het Zwolse Evertsen Bouw het failliet verklaarde Hette Bouw uit Marknesse overgenomen. Dat blijkt uit een verslag van de curator waarover RTV Flevoland beschikt.

De bedrijven richtten daartoe het consortium Flevo Bouw op. Door het bankroet van Hette Bouw werden meer dan honderd huizenkopers in Flevoland getroffen. Sommige huizen moesten nog worden afgebouwd, voor andere woningen moest de eerste paal nog worden geslagen. Vooral in de Almeerse wijk Oosterwold kende veel gedupeerden. Dat de huizen er alsnog komen komt omdat Hette Bouw was aangesloten was bij verzekeraar Woningborg.

In het faillissementsverslag staat dat het bouwbedrijf in 2018 nog een bescheiden winst boekte van ruim 160.000 euro, een jaar later leed Hette Bouw een verlies van bijna 2,9 miljoen euro. Volgens de directeur kwam dat door een aantal bouwprojecten in Almere. In 2016 werd het bedrijf gevraagd deel te nemen aan het project Tulp1 in Oosterwold. Een jaar later werd Hette Bouw gevraagd om ook Tulp2 en Flamingopoort te bouwen. De directie gaf aan dat te willen doen, maar wel na elkaar. Tegelijkertijd bouwen kon het bedrijf niet aan. Als gevolg van vertraging bij de vergunningen voor Tulp1 vielen de drie projecten toch samen. De projectontwikkelaar besloot desondanks door te gaan met de verkoop, met achterstanden tot gevolg. Daaroverheen ontstond een ander groot probleem toen een koper ontdekte dat de isolatienormen van de betoncasco’s die Hette Bouw had ingekocht niet klopten.

De gemeente Almere besloot tot een bouwstop en de projectontwikkelaar legde beslag op de bankrekening van Hette Bouw en riep vervolgens de kopers op de bouwtermijnen niet aan het bouwbedrijf over te maken. Door alle problemen kwam er geen geld meer binnen bij Hette Bouw en daarmee was het vonnis getekend. Hette Prefab BV, onderdeel van Hette Bouw, ging eveneens ten onder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in